09.okt. 2024
Åpning av to nye separatutstillinger med Sara Rönnbäck og Daniel Slåttnes lørdag 12. oktober kl. 13
Sara&Daniel
SARA RÖNNBÄCK -
”Först kommer svart
Sen vit. Så röd, gul och grön
Och sist, långt mycket senare
Kommer ordet för blå
Och himlen blir beskriven,
havet får en färg

Lika självklar som att du finns till?”

og

DANIEL SLÅTTNES -
Vesen som opplever

Velkommen til utstillingsåpning med Sara Rönnbäck og Daniel Slåttnes!
✨ Åpningstale ved jordmor og førsteamanuensis ved Universitetet i Sørøst Norge (USN) Linda Wike Ljungblad ✨
💥 Kunstnerne forteller om sine verk på utstillingsåpningen 💥
SARA RÖNNBÄCK -
”Först kommer svart
Sen vit. Så röd, gul och grön
Och sist, långt mycket senare
Kommer ordet för blå
Och himlen blir beskriven,
havet får en färg

Lika självklar som att du finns till?”

Sara Rönnbäck (f. 1988) ble uteksaminert med en mastergrad fra Statens Kunstakademi i Oslo (2015). Hun jobber prosessorientert med materialitet, performativitet og historiefortelling. Med interesse for det forholdsmessige bruker hun et møte med livet til å fortelle historier som både definerer og peker på grenser som en vilkårlig posisjon for både splittelse og møte. Hun er opptatt av overlapping av det vi tenker på som motsetninger, som kultur-natur, rask-sakte, liv-død, orden-kaos, sant-usant, innenfor-utenfor, det kollektive og det individuelle.
Til utstillingen i Vestfold kunstsenter har hun laget en installasjon som nærmest kan sees på som en scenografi som venter på, eller fryser raskt i en bevegelse. Skulptur, tekst og koreografi forteller sammen en klassisk eksistensiell historie; Hvis delingen som en begynnelse, skiller en celle og blir til, og så videre. Om omsorgen for å skape orden, en intensjon som kan generere både varme og splid. Om krisen som et katastrofepunkt har potensial for både katastrofe og helbredelse. Hvis en sensorisk forskyvning, hvilken opplevelse teller som sann? - Og videre, om en mulig slutt. En utstilling som oppsto og deretter forsvant. Eller?
DANIEL SLÅTTNES -
Vesen som opplever
Daniel Slåttnes (f. 1986) er utdannet med Master fra Kunstakademiet i Oslo (2014). Han jobber eksperimentelt med utforskning av levende og materialer med hjelp av tekniske løsninger. Skulpturelle kropper tidligere intuitivt og ved å lytte til de signaler som ikke-levende liv kan gi. Skulpturer i tre, sten og porselen vibrerer og reagerer, kanskje kommuniserer, med sine kropper som Slåttnes gjør til forsterkere og talerør.
Det materielle agerer og reagerer i verden med oss ​​det er en lavmælt og fremmed kommunikasjon. En treskulptur vrir seg med luftfuktigheten, et kunstig nevron behandler signaler. Vi bygger våre hus med skogen og grunnen under våre føtter, og får telefonen å kjenne igjen ansikt så vi kan tenke på andre saker. Hvor mye tidligere ikke det ikke-levende oss levende, slik vi tidligere det til proteser for vårt levende i verden?
På Vestfold Kunstsenter har Slåttnes gjort en utstilling som er det foreløpige resultatet av hans utforskning i kunstig liv. Datamaskiner, kabler og elektriske komponenter og skulpturelle robotdeler i gallerirommet. Det er et vesen, som kanskje kan si noe om man lytter. Vesenets signaler blir oversatt til lyd og lys. Hvor går grensen mellom et vesen og et annet?
Utstillingen vises til og med søndag 10. november
VELKOMMEN
Motta siste nytt!
Vi sender deg nyheter om utstillinger, kunstnersamtaler, eventer. Vi sender ut nyhetsbrev kun en gang i måneden og du kan enkelt melde deg av når som helst.